E-learning EF

Omschrijving
Inhoud

Hoe kunnen we ondersteunen bij de Executieve functies?

Wat houden executieve functies eigenlijk in? En nog belangrijker.. hoe kunnen we een kind ondersteunen bij de ontwikkeling van de executieve functies?

Tijdens deze e-learning zoomen we in op de momenten dat we kinderen zien vastlopen. Wat gebeurt er dan eigenlijk? En hoe kunnen we helpen? Met deze e-learning onderzoeken we de vragen en opdrachten die we stellen aan een kind. Je krijgt handvaten hoe je in de dagelijkse begeleiding je communicatie kan aanpassen waardoor een kind zijn vaardigheden met betrekking tot executieve functies verder gaat ontwikkelen.

Het is een e-learning die wisselt tussen theorie, praktijkvoorbeelden, opdrachten en spelvormen wat de implementatie van de theorie vergemakkelijkt. Aan de hand van verdiepende vragen word je uitgedaagd om de kennis toe te passen in je eigen praktijk.

De e-learning is op je eigen tempo en in je eigen omgeving te volgen. Je kunt op elk moment even stoppen en op een later moment verder gaan.

De prijs voor deze e-learning is €67

1. Hoe kun je moeilijkheden met executieve functies bij kinderen herkennen?

2. Er worden 11 executieve functies uitgelegd. Bij elke executieve functie worden ondersteuningsmogelijkheden uitgelegd.

3. Hoe kun je je vraag of opdracht anders verwoorden zodat het beter aansluit bij het kind? De communicatie met kinderen wordt in dit deel behandeld. Er wordt een nieuwe methodiek met je gedeeld.

Direct toegang

Volg de e-learning op je eigen tempo en in je eigen omgeving. Start vandaag nog.

2 tot 3 uur
Inclusief Werkblad
Geacrediteerd voor 3 SKJ punten

door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Certificaat van deelname

na afronding van alle onderdelen

Docent

Helen

Wat kun je van de e-learning verwachten?

Kennis en ervaringen

Drie modules met daarin: 1. Hoe kun je moeilijkheden met executieve functies bij kinderen herkennen? 2. Per executieve functie worden ondersteuningsmogelijkheden uitgelegd. 3. Communiceren naar kinderen toe.

Werkboek

Een werkboek met verdiepende vragen waarmee de theorie en methode in jouw praktijk wordt geïmplementeerd.

Een nieuwe methodiek

Je leert om de vragen die je stelt en opdrachten die je geeft aan een kind anders te verwoorden

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wellicht helpen de onderstaande veel gestelde vragen. Staat jou vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@eliss.nl  

Deze e-learning is bedoeld voor jeugdzorgmedewerkers en leerkrachten. Executieve functies kom je ook zeker tegen in de klas.

Je hebt drie maanden toegang tot het platform. De e-learning is in drie uur te volgen.

Aan het eind van de e-learning lever je je ingevulde werkblad in bij info@eliss.nl

Binnen 1 tot 2 werkdagen wordt er naar je werkblad gekeken. Vervolgens worden je punten bij het SKJ ingediend. Deze zijn dezelfde dag nog zichtbaar in het systeem. 

Reacties van anderen

"Wat een zeer interessante en leerzame e-learning! Vooral hoe je de executieve functies kunt trainen/oefenen. Ik ben super blij dat ik deze e-learning gevolgd heb. Dankjewel! "
"Ik was al wel bekend met de executieve functies, maar goed om ook bewust te zijn op hoeveel EF ik eigenlijk een beroep doe bij een vraag/opdracht! Daarnaast vond ik het fijn dat het duidelijk en rustig werd uitgelegd en bij elke EF ook werd aangegeven wat je hierop kunt inzetten. "
"Dankjewel voor het mogen volgen van deze fijne e-learning. Niet te lang en niet te kort, dat maakte het volgen hiervan erg prettig. De stof is interessant en blijft gemakkelijk hangen. Meteen bij het lezen en luisteren, gingen bij mij de radartjes draaien en legde ik verbanden tussen je theorie en mijn eigen praktijkvoorbeelden. Het werkblad is fijn om te maken, een toevoeging om ook bewust te worden van wat ik zojuist geleerd heb. "