Wereld Autisme Dag

2 April – Wereld Autisme Dag

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day).  Op deze tweede dag van april staat Autisme wereldwijd in de schijnwerpers. Het bewust maken van het aantal mensen met autisme en “wat is autisme?” staan centraal. Het moedigt de ongeveer vier miljoen autistische personen over de hele wereld aan. Vele ouders delen inzichten over hun autistische kinderen om anderen te leren meer over autisme te begrijpen.

Dit jaar is het de veertiende keer dat het Wereld Autisme Dag is. AutismeSpeaks geeft aan dat er duizenden mensen, huizen en communities in de wereld met de kleur licht blauw aangeven dat zij mensen met autisme liefhebben en supporten.

Er worden autisme vriendelijke evenementen georganiseerd gedurende de maand. Allemaal om te laten zien dat ze begrip en acceptatie hebben voor mensen met autisme. Ze willen hier andere mee inspireren om een meer “inclusive world” te creëren.

Wat ons betreft mag er wel wat meer awareness komen voor Autisme. Dus ook wij staan vandaag in het blauw. Laten we vooral focussen op de dingen die mensen met autisme goed doen en vaardigheden als uniek te zien. Net als bij iedereen. We zijn allemaal uniek, origineel en onszelf.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *