#Slaaptips: Welke Producten voor Kinderen helpen bij het Slapen?

Met het inrichten van een kinderkamer houd ik rekening met de prikkelverwerking en de nachtrust. In welke kleur slaap je het lekkerste? Wat is er belangrijk om alles uit de nachtrust te halen? Maar in dit blog beschrijf ik slaaptips die niet met de inrichting te maken hebben maar wel met lekker slapen. Lees je mee?

Je hoofd leeg maken voor het slapen gaan


Wat gebeurd er veel op een dag! Zoveel nieuwe indrukken, gebeurtenissen en prikkels vanuit de wereld. In de nacht verwerken we deze gebeurtenissen. Met de boeken van slaapklets kun je samen met je kindje de dag laten bezinken. Het biedt een waardevol moment tussen jullie waar echt even aandacht is voor elkaar. Door de concrete vragen in het boek kan je kind vertellen wat er de dag gebeurd is. Dit helpt bij het leeg maken van het hoofd voor het slapen gaan.

Klik hier voor het boek.

Het naar bed gaan ritueel


Nog even wat drinken, ik moet nog naar de w.c., nog een verhaaltje of “ik was vergeten slaaplekker te zeggen” ken je ze? De redenen die genoemd worden om nog net wat tijd te rekken voor het slapen gaan. Of blijf je s’avonds benoemen wat er nog moet gebeuren: “vergeet je niet je tanden te poetsen?”. De checkpad versoepelt het naar bed ritme en het verbeterd de zelfstandigheid.
Kies samen hoeveel en welke magneetjes je op de Checkpad zet. Op de voorkant kun je de ochtend plannen, en op de achterkant de avond. Op 54 magneetjes (waarvan je er vier zelf kunt maken) staan heldere illustraties van de meest voorkomende taken en activiteiten uit het ochtendritueel en het avondritueel. Bijvoorbeeld: tanden poetsen, naar het toilet, gordijnen dicht doen, pyjama aan etc. Van sommige magneetjes zijn er twee, zodat je die in de ochtend en avond kunt gebruiken zonder magneetjes te verplaatsen. Iedere keer als een taakjes is gedaan, draai je het wieltje een halve slag, van gekleurd (moet nog gedaan) naar wit (taak is gedaan).

Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check! Je gymtas ingepakt en je haren gekamd? Check! De Checkpad is een hulpmiddel voor kind en ouder om de ochtend- en avondroutines te versoepelen. Dat scheelt een hoop tijd en zorgen!

Je vind de Checkpad hier.

Een kalmerende knuffel


Getroost worden, lekker slapen of tot rust komen met dit knuffeldiervriendje. Deze egel voelt heel zacht aan, laat muziek horen en geeft rustgevende trillingen. Speciaal om jouw kindje te helpen in slaap te vallen of rustig te worden. De egel heeft vier verschillende standen zodat je het kalmerende effect kunt aanpassen aan de behoefte. De egel helpt om de bedtijdroutine van je baby of kindje consistent te laten verlopen, of je baby nu thuis is of onderweg. Dit zal je kindje helpen om gezonde slaapgewoonten te ontwikkelen.

– 5 ​zintuiglijke ontdekkingen sluiten goed aan op de ontwikkeling van de tactiele en auditieve zintuigen, ze stimuleren het gehoor en de tastzin.
– ​4 verschillende standen met muziekjes en trillingen voor aangepast rustgevend effect
– De egel kan in de wasmachine na verwijdering van de electronica.
– Te gebruiken vanaf 0 jaar.

Je vindt de kalmerende egel hier

https://www.budgetsnoezelen.nl/winkel/kalmerende-geluidjes-egel/

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *