Begeleide intervisie SKJ regio Zwolle Harderwijk

Hoe zit het eigenlijk met begeleide intervisie SKJ? Ik licht het je graag toe. Wanneer je ingeschreven staat bij het SKJ wordt er van je verwacht dat je begeleide intervisie, intercollegiale intervisie of supervisie doet. Hier krijg je punten voor van het SKJ voor je herregistratie. Wanneer je kiest voor begeleide intervisie zijn hier wat eisen voor:

1. Allereerst moet de groep bestaan uit minimaal 4 tot maximaal 8 deelnemers. Deze mogen bij hetzelfde bedrijf werken maar mogen geen onderlinge gezagsrelatie hebben.

2. De tijdsduur van een begeleide intervisie is afhankelijk van het aantal deelnemers. De bedoeling is dat er genoeg ruimte is voor elk individu.
– 4-5 deelnemers: 1,5 uur
– 6 deelnemers: 2 uur
– 7-8 deelnemers: 2,5 uur

3. Daarnaast wordt er een minimale aantal bijeenkomsten van je verwacht. Dit zijn er 20. Je hoeft niet alle 20 bijeenkomsten te houden met dezelfde groep. Dit kan wisselen gedurende je inschrijfjaren.

4.De intervisiegroep komt met een interval van maximaal 8 weken bijeen. Het SKJ stelt dat de begeleider bij voorkeur een onbekende is van de intervisie groep, iemand buiten de organisatie, buiten het team.

5. Ten slotte wordt er verwacht van het SKJ dat er één leerverslag gemaakt wordt per jaar. Hierin wordt de eigen inbreng en opbrengt vanuit de begeleide intervisie beschreven.

Wanneer je al gesprekken hebt gedaan vul je met je groepje dit formulier in. Je behaalt na het invoeren ervan 50 punten voor je registratie.

Meer informatie over de registratie eisen van het SKJ met betrekking tot reflectie vind je op de website van het SKJ.

Op zoek?

Ben je op zoek naar een begeleider voor je intervisie groepje en ben je woonachtig in regio Zwolle/Harderwijk. Dan kunnen wij je helpen.

Jij wilt graag door de begeleide intervisie;
-ontdekken waarom je tegen lastige werksituaties aanloopt;
-jezelf als hulpverlener beter leren kennen
-op een andere manier kijken naar situaties op je werk
-weer met een frisse blik naar situaties kijken omdat je je verhaal kwijt kon
-verdiepend in gaan op situaties
-structuur krijgen in de intervisies
– je wilt kwaliteit bieden wat je kunt aantonen met je beroepsregistratie (SKJ).

Hoe gaat begeleide intervisie in zijn werk?
Wil je meer informatie of wil je een afspraak inplannen? Neem dan contact op via e-mail. Laat in je e-mail ook weten of je al een groep hebt. Ben je als individu op zoek dan gaan we kijken of je ergens bij kunt aansluiten. Bij het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de verwachtingen. In dit gesprek wordt ook aandacht besteed aan veiligheid en vertrouwen. Aan het eind (of tenminste eens per jaar) evalueren we je ervaring en is er ruimte voor vragen over je eventuele leerverslag.

Wie is de intervisiebegeleider?
Helen zal de intervisies begeleiden. Zij is ervaren met intervisies en in het werken in de jeugdzorg. Zij is empatisch, werkt gevoelsmatig, kan je een spiegel voorhouden en haar doel is om anderen te laten floreren.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *