Executieve functies trainen

Eliss gaat uit van 11 executieve functies. Dit zijn: Impulscontrole, Volgehouden aandacht, Werkgeheugen, Gedragsevaluatie, Emotieregulatie, Flexibiliteit, Beginnen & Stoppen, Timemanagement, Ordelijkheid & netheid, Plannen en Organiseren

De 11 executieve functies ontwikkelen zich allemaal gedurende onze kindertijd/ jong volwassentijd. Aangezien iedereen uniek is ontwikkelen deze executieve functies zich ook allemaal op hun eigen tempo.

TIP: In deze e-learning over executieve functies (die je al voor 69 euro kunt volgen!) wordt dieper in gegaan op de executieve functies en hoe je deze kunt trainen bij kinderen. De e-learning is geaccrediteerd voor 3 SKJ punten.

Sommige kinderen lopen vast in de ontwikkeling van hun executieve functies. Zij ervaren hier dan ook moeilijkheden mee. Ze lopen vast op school, reageren internaliserend of externaliserend of laten moeilijk gedrag zien. Deze kinderen kunnen wel wat ondersteuning gebruiken.

Begin allereerst met het in kaart brengen van de executieve functies. Dit kan onder andere door te observeren en door de vragenlijst BRIEF. Als je weet welke executieve functies een kind lastig vind kun je hier op gaan trainen.

De makkelijkste manier om executieve functies te trainen bij kinderen is door middel van spel.

E-learning Executieve functies

Tijdens de e-learning zoomen we in op de momenten dat we kinderen zien vastlopen. Wat gebeurt er dan eigenlijk? En hoe kunnen we helpen? Je krijgt handvaten hoe je in de dagelijkse begeleiding je communicatie kan aanpassen waardoor een kind zijn vaardigheden met betrekking tot executieve functies verder gaat ontwikkelen.

Het is een e-learning die wisselt tussen theorie, praktijkvoorbeelden, opdrachten en spelvormen wat de implementatie van de theorie vergemakkelijkt. Aan de hand van verdiepende vragen word je uitgedaagd om de kennis toe te passen in je eigen praktijk.

De e-learning is op je eigen tempo en in je eigen omgeving te volgen. Je kunt op elk moment even stoppen en op een later moment verder gaan.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *